Aktualizace stranky o prekladani

Stránka o prekladech potrebuje updatovat.
https://khanovaskola.cz/dobrovolnici/preklad
Především už není možné překládat videa přímo přes KhanAcademy, bo úplně zmizel odkaz na Amaru.
@Mikulas asi to budeš muset udělat ty, že?
Také by to možná chtělo se více rozepsat o výběru videí na novém reportu tj. recommended versus přímý výběr atp.

Také bych ještě tlačítko “Stylisticka pravidla” hodil někam víc navrch, ať je to na očích.

Udělám, přepíšeš ten text prosím?

Dneska vůbec nestíhám, nejdřív zítra…

bo úplně zmizel odkaz na Amaru.

Info z KA, proc zmizel odkaz na Amaru:
There are three reasons that make the YT interface a preferred option over the Amara widget:
A cleaner interface to read subtitles.
Possible analytics through Youtube (still exploring).
Securing subtitles. Our default is to pull crowdcaptioned subtitles from Amara to feature on Youtube. Where we do end up having quality reviewed subtitles, such as in English, we can ensure that the subtitles are not vulnerable to random edits.
We’re continuing to investigate how best to direct volunteers who want to contribute translations to Amara.

Co bude dál je otázka :-(, naše žádosti, aby link vrátili se zatím nesetkali s pochopením (pro jazyky, co nemají KŠ a zavedenou komunitu je to celkem katastrofa).

Z jejich pohledu to určitě dává smysl.

Jsem si úplně jistý, že nic lepšího než je Report nedokážou (resp. nebudou chtít) udělat :slight_smile:

nic lepšího než je Report nedokážou

Jasně :sunny: ! Nás v ČR to taky díky tobě moc netrápí, jsme zavedení. Ale ostatní státy jo, protože třeba nadšený student z Maďarska, kterému se KA líbí a překládal by, nebude tušit co dělat, pokud se neprokliká na: http://www.khanacademy.org/contribute … a to není úplně intuitivní.

Každopádně na Google Analytics není znatelný nějaký větší skok v uživatelích - přitom KA Report doporučuje, ne?

Btw. s tou aktualizací stránky rád pomohu. Dokonce si myslím, že bychom na stránkách měli upravit i popisy KŠ. Dost lidí to stále cituje v novinových či internetových článcích a už je to minimálně neaktuální.

Tak bych to úpně nezazval :smiley: Jejich propagace reportu spočívá v tom, že na contribute je odkaz v here. Billal si z reportu generuje csv protože má pocit že je mnohem lepší používat google docs než report. Whatever.

Super, nespěchá to, ale hned jak to budeš mít, dám to na web : )

Navrhuji to nejprve nahodit na wiki, to můžeš udělat sám a ostatní se k tomu můžou vyjádřit, upravit, a mikuláš pak může dát na web až finální verzi. https://wiki.khanovaskola.cz/doku.php?id=jaknato

Ne to není dobrý nápad, wiki je právě to kde má být finální verze a nedá se nad tím komentovat. Work in progress chceme určitě na fóru aby se to právě komentovat dalo.

No jo, ale přece nebudu postovat souvislý text na fórum, ne? Stejně ten základ uděláme teď s Otou, takže ta wiki je na to fajn. Hlavně teď na tu wiki kromě nás stejně nikdo nechodí…

Ok, přidal jsem tam pár obrázků a vět. A také jsem to převedl do 2. osoby jednotného čísla, která mi přijde lidštější, ale je to téma k diskuzi. Měli bychom podle toho sjednostit celou wiki.

Texty na web a jejich upgrade promýšlím.