Kdo se bude starat o AdWords

@Mikulas @LenkaF @danekhollas Rád bych na toto nalezl dobrovolníka, který by to měl neustále pod dohledem. Byl bych velmi nerad, kdyby se teď všichni učili s Adword.

@Olga Mohu tě poprosit o post na soc. sítích s inzerátem. Zde je text, který asi bude třeba vyšperkovat :smile: :

Naše nezisková organizace získala Google Grants, takže máme u Google bezplatnou inzerci v hodnotě 10 tis. dolarů na měsíc. Takový rozpočet nemají ani velké firmy, takže je to jedinečná příležitost se naučit a stát se mistrem v tvoření cílených reklam. Hledáme zodpovědného člověka, který by se se tomu věnoval, testoval různé kampaně a věnoval se tomu dlouhodobě.

Popř. ještě jiný text, který jsem posílal jinam:

Chcete se pro své budoucí podnikání naučit inzerovat na Google AdWords? Není lepší způsob než začíst u neziskové organizace, která má bezplatnou inzerci v hodnotě 10 tis. dolarů na měsíc. Díky experimentování bez rizika se můžete stát mistrem v tvoření cílených reklam. Hledáme zodpovědného člověka, který by se Google AdWord věnoval alespoň 2 hod. týdně alespoň po zbytek tohoto školního roku.

@Ota: ne to není dobře.

Neříkám, že se má kdokoliv učit adwords. Právě proto jsem udělal tu stránku na odkazu nahoře.

Reklamu musí dělat někdo, kdo má o Kš obsáhlý přehled, takže někdo z nás, a někdo kdo tomu rozumí.

Od editorů nechci aby uměli adwords, a ani by to nebylo dobré. Na tom editoru nahoře jenom sepíšou ty texty, což je to těžké, ale samotnou správu adwords zajistim já.

Souhlasím s Mikulášem, že by to měl dělat někdo, kdo je v KŠ pčený vařený. Ale přesto nevím, jestli má někdo z nás na to čas =/

Tak jak se rozhodneme?

Podle mě jsem to už vyřešil. Budu se tomu věnovat, ale od editorů budu mít ty texty. Na to jsem udělal tu “aplikaci”.

Tvůj čas je pro nás cennější jinde. Měli by to dělat někdo jiný. Rád bych našel člověka, který se o to bude starat a specializovat se na to. Klidně mu korektoři mohou dělat reklamy, tak jak navrhuješ.

Ok, ale zrovna tohle jde delegovat velmi těžko. Určitě to teď rozjedu s editory a pak se uvidí. Nebránim se tomu to někomu částečně předat, ale abychom si to spíš nezesložitili. Kolem kš dělám mraky věcí který můžu předat snadněji a skoro bez rizika.

Nechápu proč.

Hoď sem výpis. Neslibuji, že se někdo najde, ale alespoň to potřebujeme vědět, abychom se o to časem pokusili.

Nový člověk v adwords nám v lepším případě zkazí ranky, v nejhorším horším případě poruší pravidla adwords a o grant přijdeme. Srovnávám to s tím, že nový sysadmin by v nejhorším případě smazal server, kde by se ale opravdu nic nestalo, akorát bych nahrál zálohu.

Jak říkám, aby ta kampaň byla dobrá, tak je potřeba o kš něco vědět. Věřím, že s texty od editorů nám to půjde a moc času na tom nestrávím.

Hlavně je to jedna z mála věcí, která není úplně technická, takže to dělat alespoň trochu chci. Když programuju 24/7 tak mě to po delší době ubíjí. Když to takhle něčím naředím tak pohoda.

Takhle, jestli máš někaký plán, jsem jedno ucho :slight_smile: