Moje chyba, špatně jsem popsal co je vlastně potřeba. Ono se tomu sice ve vyhledávání říká synonyma, ale znamená to něco jiného než že to má mít stejný význam.
Ve zkratce jde o to, že když uživatel něco hledá, tak aby mu to vrátilo, to co očekává (tzn. ne nutně to co hledal). Příklad ze života je třeba ekonomie vs ekonomika – je teď úplně jedno že to není ekvivalentní, ale pokud uživatel hledá jedno z toho, je vhodné zobrazit výsledky obojího (tím spíš že to na kš není potřeba rozlišovat protože pracujeme jenom s jedním termínem).
Dovolil jsem si vymyslet nějaká synonyma z fyziky co je teď na Kš:
kapalina, kapalná látka, kapalné skupenství
plyn, plynná látka, plynné skupenství
torr, mm hg, výška sloupce rtuti, jednotka hydrostatického tlaku
Archimédův zákon, Archimedův zákon
vztlaková síla, vztlak
Bernoulliho jev, Bernoulliho rovnice
Coulombův zákon, Coulombův síla, Coulombův jev, Coulombova interakce
napětí, elektrické napětí, elektrický potenciál
magnetismus, magnetizmus, elektromagnetismus, elektromagnetizmus
magnetické, elektromagnetické
elektrický motor, elektromotor
a matematiky:
vennův diagram, vennův graf
univerzální množina, univerzum
pravděpodobnost, náhoda, šance
kombinatorika, kombinatorická matematika
házení mincí, hod mincí
kauzální vztah, kauzalita, příčinnost
(střední) čtvercová chyba, mse, (střední) kvadratická odchylka, kvadratická chyba
čtverců odchylek, kvadrátů odchylek
Jestli vás napadnou další, budu jenom rád
Kdyžtak procházel jsem to tak, že jsem se kouknul na každý blok a pro všechna klíčová slova jsem se zamyslel, jeslti rovnou víc synonym neznám a jelikož většinou mě žádné nenapadne, googlim. Wiki je docela vhodná a v první větě často synonyma vypíše. Taky se mi osvědčila přesměrování, která jdou na wiki vyhledávat: příklad pro elektromotor http://cs.wikipedia.org/w/index.php?title=Speciální%3ACo+odkazuje+na&hidetrans=1&hidelinks=1&target=Elektromotor&namespace=