Tlačítko „překládat teď!“

Andy z německého KA měl zajímavý nápad, že na webu na každé stránce bude zobrazovat odkaz rovnou na amaru na překládání.

Co si o tom myslíme? Podle mě by to mohlo počet překladů zvednout, pravděpodobně ale za cenu kvality. Na druhou stranu se k překladu dostane víc lidí. Nebo se tenhle odkaz může zobrazit jenom přihlášeným uživatelům, protože na ty máme kontakt a kdyžtak se s nima domluvíme.

cc @Marketa @ota kdokoliv

Nechápu, jak to myslíš. Kam chceš dát tlačítko? Videa, která jsou na KŠ jsou již přeložená a odkazy na editaci tam jsou. Myslíš to tak, že bys dal výzvu k překladům na každou stránku KŠ?

Hele vůbec jsem to nepromyslel třeba takhle

Proč to nezkusit? Ani bych to neomezovala přihlášením. Na jobs žádáme o překlady taky kohokoli a ještě slibujeme certifikáty. Až na pár výjimek je to ok.
Když to nebude fungovat, bude se to dát stáhnout…

1 Like

Akorát moc nerozumím…jak si vyberou video k překladu?
Nebo je odkážeš na report?

Já bych to do toho menu nedával. Jednak tam není tolik místa a hlavně je tam od toho sekce Dobrovolníci.

To bych to radši dal do videa do lišty na s Facebookem, která se objeví, když se zastaví nebo skončí video.

Edit: Mimochodem, asi by bylo dobré, aby se ta lišta dala zavřít (křížek do rohu). Určitě to spouště lidí musí lézt na nervy, když si zastaví video a chtějí si v něm něco prohléhnout/promyslet.

Random, případně random z priorit.

To mi nepřijde úplně užitečné. Podle mě většina lidí spíše chce překládat nějakou konkrétní kategorii, ve které se vyznají.